ОСТАННІ НОВИНИ

Призначено нового директора Національного музею у Львові, в. о. директора Лупій вважає призначення незаконним

|

Міністерство культури і туризму призначило сьогодні нового директора Національного музею у Львові. Ним став колишній завідувач відділом експозиційно-виставкової та культурно-освітньої роботи, голова профспілки музею Ігор Кожан. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила екс-директор музею Тетяна Лупій.

Проте сама Тетяна Лупій вважає це призначення незаконним. За її словами, 21 червня заяву на звільнення з посади директора Музею за власним бажанням вона написала під тиском і залякуванням заступника Міністра культури і туризму Ігоря Приставського. Проте 30 червня вона відкликала свою заяву про звільнення, і, згідно з чинним законодавством про працю, Міністерство не мало права призначати нового директора. „Для мене просто шок таке ставлення Міністерства до своїх працівників”, – сказала пані Лупій.

Відтак Тетяна Лупій написала три відкритих листа до Президента України Віктора Ющенка, до голови ВО „Батьківщина”, членом якого вона є, Юлії Тимошенко та до Уповноваженого ВРУ із прав людини Ніні Карпачовій. В цих листах пані Лупій просить захистити її честь і гідность та право на працю. Своєї сьогоднішньої посади Тетяна Лупій не знає і чекає реакції на відкриті листи, залежно від змісту яких плануватиме свої подальші дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *