ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА обговорили проект закону про державну службу

|

13 липня у Львівській обласній державній адміністрації відбулося засідання Круглого столу “Проект Закону України “Про державну службу” – крок до європейських стандартів”, на якому учасники обговорили пропонований законопроект.

Як передає прес-служба ЛОДА, керівник апарату Львівської облдержадміністрації Володимир В’язівський наголосив на актуальності і важливості прийняття нового закону про державну службу. “Нова доба поставила нові вимоги перед держслужбовцями. Вони повинні відповідати високим критеріям професіоналізму та порядності, самовіддано служити народові та державі”, – зазначив він. Керівник апарату ЛОДА вважає, що на жаль, не всі управлінці можуть ефективно працювати, а тому багатьом доведеться “підтягнутися”, або ж змінити професію.

Начальник управління держаної служби у Львівській області Головного управління державної служби України Ігор Микитин представив присутнім законопроект, за акцентувавши увагу на відмінностях від попереднього закону.

Учасники Круглого столу в обговоренні висловили цілий ряд критичних зауважень, які зокрема стосувалися захищеності від політичних змін, свавілля окремих керівників, оплати праці та соціальних гарантій держслужбовцям. Дискусію викликала і норма пропонованого закону, яка прямо забороняє держслужбовцям бути членом політичної партії та займатися політичною агітацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *