ОСТАННІ НОВИНИ

Голова ЛОО ХДС вимагає в Тимошенко розібратися з оподаткуванням гуманітарної допомоги

|

Голова Львівської обласної організації партії Християнсько-Демократичний Союз, народний депутат України Антон Ружицький звернувся з депутатським зверненням до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо оподаткування гуманітарної допомоги. Про це повідомила прес-служба ЛОО ХДС. Подаємо текст звернення повністю:

“Значний негативний резонанс серед благодійних, релігійних та громадських організацій, установ освіти та медицини викликало рішення Міністерства фінансів України щодо оподаткування ПДВ гуманітарних вантажів, що надходять з-за кордону. Представників цих організацій та іноземних благодійників дивує той факт, що неприбуткові ГО повинні сплачувати 20 % ПДВ. Виникає запитання – звідки можна взяти ці кошти, якщо вантаж не підлягає продажу, а ГО, не будучи комерційними структурами, не володіють необхідними фінансами. В такий спосіб підривається сама філософія благодійності, яка ґрунтується на засадах безоплатності та підтримки усіх, хто потребує такої допомоги. Станом на сьогоднішній день тільки на Львівській митниці під митним контролем знаходиться чотири десятки гуманітарних вантажів.

Виходячи із викладеного вище звертаюсь до Вас із проханням в терміновому порядку вирішити питання щодо скасування оподаткування ПДВ гуманітарної допомоги, яка надходить на адресу благодійних фондів та організацій, закладів освіти, медицини, культури, релігійним організаціям”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *