ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Олійник хоче унормувати тарифи на житлово-комунальні послуги

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник відмінив ряд розпоряджень голови ЛОДА, якими регламентувалося визначення цін на житлово-комунальні послуги, – повідомив заступник начальника головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Микола Польовий.

Це розпорядження Петро Олійник видав для того, щоб привести у відповідність до чинного законодавства повноваженя органів місцевого самоврядування щодо встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. Прийняття розпорядження дозволить під час формування та встановлення тарифів більш об’єктивно враховувати місцеві особливості відповідного населеного пункту, платоспроможність населення та можливості місцевого бюджету компенсувати різницю між витратами на виробництво послуг та діючими тарифами для населення, як це передбачено статтею 191 Господарського кодексу України та статтею 31 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.

Також надіслано лист головам міських, селищних та сільських рад, в якому рекомендовано протягом двох тижнів перезатвердити тарифи на житлово-комунальні послуги, які раніше встановлювались облдержадміністрацією або при необхідності прийняти нові економічно обґрунтовані тарифи на житлово- комунальні послуги, які надаються підприємствами незалежно від їх форм власності. Копії рішень, прийнятих з цих питань, направляти у головне управління економіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *