ОСТАННІ НОВИНИ

Литовська фірма-перевізник звернулася до мас-медіа по допомогу

|

Представник литовської фірми-перевізника Міндаучас Победінскас звернувся сьогодні під час прес-конференції до представників мас-медіа по допомогу. За його словами, литовська фірма-перевізник „ARIJUS” опинилася заручником розборок між „Львівводоканалом” та датською компанією „Per Aarsleff A/S”, яка поставляла йому насосне обладнання. Відтак він просить журналістів втрутитись у цей конфлікт.

Сьогодні рівно місяць, як литовські машини привезли до Львова обладнання, яке „Львівводоканал” замовив у датської компанії, проте машини автоперевізника досі стоять нерозвантажені на митниці. Про це повідомив прес-секретар почесного Консульства Литви у Львові Олесь Пограничний.

Фірма-перевізник вже довгий час ні від кого не може отримати жодної зрозумілої відповіді. Машини фірми простоюють близько місяця на митниці, а від „Львівводоканалу” вона не може отримати підтвердження про те, що він отримав товар від датської фірми. А відтак, датська фірма не зможе оплатити послуги перевізника.

«Львівводоканал» стверджує, що на даний час не погоджено зміни до Контракту про поставку насосного обладнання від датської фірми. Він також стверджує, що датська фірма одноосібно прийняла рішення про напрвлення трьох вантажівок з насосним обладнанням. Саме це створило ускладнення на митниці, де ці вантажівки на даний момент пербувають. Крім цього «Львівводоканал» пропонує фірмі-поставнику повернути вантажівки з насосним обладнанням в Данію до вирішення всіх спірних питань.

Проблема, за словами Пограничного, в тому, що за кожен день простою транспорту бюджет Львова повинен бути сплатити досить серйозні кошти – по 75 євро за кошну машину, плюс понадлімітний митний штраф 0,05 відсотка від загальної митної вартості товару за кожен день простоювання на митниці.

Зверталася фірма-перевізник і до голови ЛОДА Петра Олійника, і до заступника міського голови Василя Кравціва, і до в. о. директора «Львівводоканалу» Михайла Винявського, проте жодної реакції з їхнього боку на ці звернення не було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *