ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться меморіал воїнів УПА

|

Про перепоховання героїв УПА на почесне поле Личаківського цвинтаря та про створення меморіального комплексу на місці масового захоронення жертв комуністичних репресій на Янівському цвинтарі було домовлено сьогодні під час засідання обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв воєн та політичних репресій. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Голова правління Львівської обласної історико-культурологічної організації „Меморіал” ім. В.Стуса Євген Гринів доповів учасникам засідання про пошуки місця поховань старшин та бійців УПА, дослідження стану їх могил та можливості перенесення останків на територію Личаківського цвинтаря.

Головуючий на засіданні комісії Тарас Батенко доручив підготувати звернення до усіх голів місцевого самоврядування у Західній Україні, прикордонних країн з прохання поінформувати міжвідомчу комісію про захоронення воїнів УПА на їх території. До міського голови Львова Любомира Буняка доручено звернутися з проханням дати дозвіл на перепоховання воїнів УПА на території Личаківського цвинтаря, а також оголосити конкурс на підготовку проекту та виготовлення надгробних пам’ятників майбутніх перепоховань.


Найближчим часом затвердити необхідні кошториси по увічненню пам’яті жертв воєн та політичних репресій, щоби необхідні кошти можна було передбачити та вчасно затвердити у бюджеті на 2006 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *