ОСТАННІ НОВИНИ

Шкарада не бачить підстав для порушення кримінальної справи за плівками Федоришина

|

„Я не бачу по чому можна реагувати і проти кого порушувати крімінальну справу стосовно плівок Федоришина. Це інформація не конкретна і таку інформацію можна знайти на кожному кроці”, – про це заявив начальник УМВСУ у Львівській області Богдан Шкарада.

Він також сказав, що коли б на плівках називалися якісь конкретні посадові особи і „хто, кому, що давав”, тоді дійсно прокуратура мала б порушити кримінальну справу і проводити сліство.

„Я думаю, що по цих публікаціях недостатньо є матеріалів для того, щоб приймати рішення згідно з чинним законодавством”, – сказав пан Шкарада.

Нагадаємо, що 4 липня бізнесмен Богдан Федоришин, який є членом обласного осередку партії “Батьківщина”, оприлюднив аудіозаписи, які, як він вважає, свідчать про корупцію серед вищого керівництва Львівської області.

У цих записах фігурують прізвища екс-голів ЛОДА Степана Сенчука, Олександра Сендеги, нинішнього голови ОДА Петра Олійника, начальника УМВСУ у Львівській області Богдана Шкаради і декількох екс-вископосадовців. Однак хто саме веде ці розмови, пан Федоришин відмовився сказати, зазначивши, що зробить це під час наступних прес-конференцій. Він заперечив, що сам здійснював ці записи, зазначив, що є отримувачем “плівок”. Однак на запитання, чи отримав він ці записи легальним шляхом, Федоришин заявив, що про це також розкаже іншим разом, лише зазначив, що ці розмови датовані поточним роком.

Перед тим, як увімкнути запис, Богдан Федоришин прочитав доволі довгу заяву, у якій зазначає, що піти на такий крок його спонукало “мати чисте сумління перед своїми дітьми, бути певним, що зробив усе можливе, щоби їм жилося краще”. Не забув пан Федоришин і про Майдан, на якому український нарід піднявся з колін. Насамкінець він зазначив, що його заява медіям є одночасно зверненням до керівника парламентського комітету боротьби з організованою злочинністю пана Стретовича, до Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ, а крім того, Федоришин на час слідства з цього приводу вимагає від Президента відсторонити від виконання обов’язків голову ЛОДА Петра Олійника. Чому він на цьому наполягає, Федоришин не сказав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *