ОСТАННІ НОВИНИ

Заборгованість ДП „Львіввугілля” складає 328 мільйонів гривень

|

Загальна заборгованість ДП „Львіввугілля” на сьогодні складає 328 мільйонів гривень. З них 29 мільйонів – це взяті у банках кредити, з яких щомісяця доводиться сплачувати 600 тисяч гривень, аби погасити кредитний відсоток, про це сьогодні повідомив генеральний директор ДП „Львіввугілля” Володимир Гарбузюк.

„Наше підприємство є збитковим”, – заявив він. Крім цього пан Гарбузюк повідомив, що зараз ведуться переговори про списання державних боргів для ДП „Львіввугілля”, аби підприємство змогло „розпочати свою роботу з чистї сторінки”. Загалом до держбюджету воно заборгувало 172 мільйони гривень.

Що ж стосується заборгованості по заробітній платі працівникам шахти, то такої немає. Є лише заборгованість по разовим виплатам, всього вона складає 10 мільйонів 500 тисяч гривень.

Така ситуація на шахті, на думку пана Гарбузюка, склалася через недостатню державну підтримку, яка на сьогодні складає 18 відсотків, тоді коли її середній відсоток для підприємств гірничої промисловості повинен складати не менше 33-35.

За словами Володимира Гарбузюка, загальна собівартість підприємства у місяць складає близько 32 мільйонів гривень. У квітні цього року підприємство забезпечило себе на 26 мільйонів гривень, плюс 4 мільйони підтримки надійшло від держави. Відтак збитковість склала близько двох мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *