ОСТАННІ НОВИНИ

Російське товариство не захоплювали - Свістунов

|

Російське товариство ім. О. Пушкіна не було захоплене у ніч з п’ятниці на суботу, 25 червня, про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції новий голова товариства Олег Петров.

За його словами, 19 червня відбулася конференція близько 240 активістів товариства, під час якої було висловлено претензії попередньому керівництву та обрано нового голову. Відтак зміна керівництва відбулася цілком легітимно, відповідно до статуту товариства.

Проте, за словами члена ради товариства ім. Пушкіна Олександра Свістунова, попереднє керівництво не захотіло складати свої повноваження. Відтак 20 червня вони вивісили на вхідних дверях установи оголошення, в якому йшлося, що з 20 червня до 20 серпня цього року товариство буде закрите, оскільки його працівники йдуть у відпустки. Саме тому 22 червня о 14 годині нове керівництво організації разом із спеціальною комісією увійшло у приміщення російського товариства ім. О. Пушкіна.

Що ж стосується заяви голови Асоціації культури і освіти «Русский дом» Тетяни Шведової, то це, за словами Свістунова, дешева сенсаційність і неправда. Міліція до приміщення товариства таки приїжджала, але нове керівництво показало їй всі документи, згідно з якими обрано нового голову і жодних протиправних дій у товаристві не здійснюється. „Жодної кримінальної справи не відкрито, бо приміщення товариства не є приватною чи державною власністю, а належить всім його членам”, – сказав він.

Крім цього Свістунов зазначив, що жодного розколу в товаристві немає і бути не може, бо незадоволені новим керівництвом всього 15 осіб із понад двох з половиною тисяч його активістів.

Нагадаємо, що голова Асоціації культури і освіти «Русский дом» Тетяна Шведова раніше повідомила, що у ніч з п’ятниці на суботу, 25 червня, було захоплене Російське товариство ім. О.Пушкіна у Львові.

Т.Шведова розповіла: «Асоціація культури і освіти «Руский дом» має юридичну адресу на вул. Короленка 1а, де розміщено і Російське товариство. Це приміщення захопила група Олександра Свістунова, він бізнесмен, багата людина. Колись він оплачував комунальні послуги товариства, допомагав йому. Згодом він організував партію «Русский блок» та громадсько-політичне об’єднання «Російський рух України». У лютому чи березні, не можу сказати точно, він перестав бути головою об’єднання і партії. Він повернувся до Львова і, на нашу думку, вирішив помститися товариству та, зокрема, голові нашого товариства Олегу Лютікову, оскільки він має певне відношення до цієї партії.

Отже, в ніч з п’ятниці на суботу вони захопили приміщення на Короленка 1а, яке утримують до цих пір. Ми викликали міліцію і щодо цього факту відкрито кримінальну справу. Найгірше, що вони залучили до цієї «акції» представників Молодіжного російського братства. Ці молоді люди постійно перебувають в цьому приміщенні, замінили замки».

«До мене особисто Олександр Свістунов ставився гарно, багато допомагав товариству, але те, що діється зараз – поза законом Ми будемо відстоювати наші право перебувати в цьому приміщенні через суд», – акцентувала Тетяна Шведова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *