ОСТАННІ НОВИНИ

Відновлення української державності відзначили урочистим вічем

|

Понад тисяча осіб зібралася біля палацу Любомирських на площі Ринок, аби відзначити 64-річницю виголошення Акту відновлення української державності від 30 червня 1941 року. Саме у цьому приміщенні зібралася група українських націоналістів на чолі із Степаном Бандерою та Ярославом Стецьком і проголосили цей документ.

Перший заступник голови Конгресу українських націоналістів і народний депутат України Євген Гірник заявив під час виступу, що сьогоднішнє свято має зовсім не місцевий і не регіональний характер, це свято державного масштабу. І тому КУН докладатиме усіх зусиль, аби це свято здобуло державного статусу не лише де-факто, але й де-юре.

Він також заявив, що Конгрес українських націоналістів до кінця боротиметься за те, щоби ОУН-УПА була визнана не державному рівні. “Не може бути примирення між націоналістами та “істребками”, але має бути визнання ОУН-УПА на державному рівні” – зазначив народний депутат.

Євген Гірник також підкреслив, що після Помаранчевої революції не слід розслаблятися. “Треба здобути остаточну перемогу на наступних парламентських виборах” – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *