ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський військовий інститут став видовим вузом Сухопутних військ

|

Міністерство оборони визначило Львівський військовий інститут Національного університету «Львівська політехніка» видовим вищим учбовим закладом Сухопутних військ Збройних сил. Про це в середу на прес-конференції заявив заступник командувача Сухопутних військ Григорій Дячук, повідомляють «Українські Новини».

Він повідомив, що в результаті скорочення чисельності ЗС скорочується і обсяг державного замовлення на підготовку офіцерів, зокрема офіцерів Сухопутних військ.

За даними Міноборони, в 2015 р. чисельність Сухопутних військ становитиме близько 40-43 тис. осіб (38-39 тис. із них – військовослужбовці). Виходячи з цієї чисельності, потреба в підготовці офіцерських кадрів складе 300-350 осіб на рік. За словами Дячука, таку кількість офіцерів може готувати один вуз, тоді як зараз офіцерів для Сухопутних військ готують у 4 вузах: в Одесі, Харкові, Сумах і Львові, що є неефективним з погляду організації навчального процесу і економічно недоцільним.

Дячук відзначив, що Міноборони вже визначило видовий вуз для Військово-морських сил у Севастополі і для Повітряних сил у Харкові, а питання про вибір такого вузу для Сухопутних військ певний час було предметом дискусій.

Для того щоб визначити, який із 4 вузів Сухопутних військ готуватиме офіцерів Сухопутних військ, Міноборони створило спеціальну комісію, до якої увійшли представники міністерства і керівники всіх військових вузів країни. Ця комісія визнала кращим варіантом Львівський військовий інститут. За словами Дячука, зокрема, такому вибору сприяло те, що навчальний процес в інституті тісно інтегрований з цивільним навчанням. На користь Львівського військового інституту були також його компактне розміщення в одному військовому містечку і близьке розташування до Яворівського полігону, яке можна використовувати для практичних польових занять курсантів.

Планується, що єдиний видовий вуз для Сухопутних військ на базі Львівського військового інституту буде створений до кінця 2007 року. З 1 вересня 2007 р. інститут готуватиме фахівців по 16 спеціальностям. Очікується, що в 2007 р. в інституті навчатиметься близько 1 400 курсантів.

Нагадаємо, що Міноборони проводить реформу системи військової освіти.

Після реформування система військової освіти складатиметься з Національної академії оборони, Української військово-медичної академії, 3 видових вузів (по одному для Сухопутних військ, Військово-повітряних сил і Військово-морських сил), 4 міжвидових вузів, 4 факультетів і 19 кафедр військової підготовки.

Міноборони вирішило закрити Одеський інститут Сухопутних військ в 2007 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *