ОСТАННІ НОВИНИ

Тему об’єднання ФК “Карпат” з владою ми більше піднімати не будемо – Богдан Федоришин

|

Керівництво ФК “Карпати” обіцяє більше не піднімати питання про об’єднання “Карпат” з владою, оскільки, за словами генерального директора клубу Богдана Федоришина, після виступів на минулій сесії обласної ради вони зробили свої висновки. Головне, за його словами, прийнято рішення про те, аби відмовитися від комунальних об’єктів, які, за попередніми домовленостями, мали перейти у статутний фонд футбольного клубу. Найбільше Б. Федоришин під час зустрічі з журналістами мав зауважень до позиції голови ЛОДА Петра Олійника, який, на його думку “успішно завалив питання “Карпат”.

“Питання допомоги ФК “Карпати” було зірване на сесії суто з політичних міркувань” – зазначив Федоришин. Так, на його думку, після того, як наразі не було прийнято рішення про передачу у статутний фонд чотирьох об’єктів та після виступів окремих депутатів і голови ЛОДА “зреалізувати цей проект буде неможливо”. Найбільше Б. Федоришин не розуміє ставлення до питання про входження облради у статутний фонд “Карпат” депутатів В.Байси, яку він назвав клоуном та Г. Юрків, яка “взагалі не орієнтується у футболі” та, на його думку, “виконувала чиєсь завдання”. Щодо П. Олійника, то Федоришин вважає, що його заяви про любов до футболу і до “Карпат” є нещирими і неправдивими. “Словом, повна брехня” – наголосив він.


Саме зважаючи на таку позицію з боку депутатського корпусу та голови ЛОДА керівництво ФК “Карпати”, за словами Б. Федоришина, вирішило не ставити більше на порядок денний сесії облради питання про футбольний клуб, проте, якщо буде на те воля депутатського корпусу вони обіцяють прийняти пропозиції. “Якщо з їхнього боку буде ініціатива і сприяння, то з нас корона не впаде” – зазначив Федоришин, маючи на увазі те, що тепер все залежатиме від депутатського корпусу і що “Карпати” не проти входження Львівської облради в статутний фонд ТзОВ чи ВАТ “Кліб професійного футболу “Карпати”. До речі, Б. Федоришин вважає, що мало б бути саме ТзОВ, оскільки тоді облрада мала б право повернути своє майно, інакше, за умови ВАТ, їм залишаться лише акції.

Щодо майбутнього входження у статутний фонд “Карпат” Львівської міської ради, Б. Федоришин зазначив, що це мав бути другий етап після облради. Як будуть складатися стосунки з міською владою Б. Федоришин наразі говорити не береться, сподіваючись, що вони “знайдуть порозуміння і правду”.

Нагадаємо, 23 червня Львівська обласна рада дала згоду на входження до ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”. Після чотиригодинних дискусій депутати облради таки дійшли згоди щодо входження до ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”. Щоправда, наразі лише доручили КП облради „Нерухомість та майно” виступити співзасновником ВАТ з передачею у статутний фонд товариства майна спільної власності територіальних громад області. Щодо об’єктів, які передадуть у статутний фонд, то депутати наразі згоди не дійшли. Відповідно до рішення обласної ради, на наступній черговій сесії, яку проводитимуть уже восени, депутати ради затверджуватимуть статут та установчу угоду ВАТ „Клуб професійного футболу „Карпати”. До цього часу КП „Нерухомість та майно” має провести експертну оцінку чотирьох об’єктів, які планують передати у статутний фонд „Карпат”. Зокрема, мають дати оцінку базі відпочинку „Янів”, що в смт. Івано-Франково; будівлі у Львові за адресами Глінки 7, 9; нежитловому приміщенні будинку №14 по вулиці Винниченка та будівлі комплексу учбово-спортивної бази „Спартак”, що у Львові по вулиці Інструментральній, 49.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *