ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові відбувся акт примирення українського та польського народів

|

На площі імені Івана Павла ІІ перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові цієї неділі відбулася урочиста Архієрейська Божественна Літургія. Ще перед її початком було прочитано Послання католицьких єпископів України та Польщі з нагоди акту взаємного прощення і поєднання – повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.


Дійовими особами акту примирення і поєднання між українським та польським народами стали по шість осіб з України і Польщі: єпископ, священик, подружня пара, юнак та дівчина. Вони символічно представляли всю повноту двох народів.


Відтак Предстоятель УГКЦ наголосив, що сьогодні є ще одна важлива подія. Саме на цьому місці у 2001 році пройшла зустріч Святішого Отця Івана Павла ІІ з молоддю, під час якої Папа Римський закликав людей до миру і єдності.


За словами Блаженнішого Любомира, акт примирення, який здійснять представники двох народів має стати прикладом для наслідування усіх громадян наших держав. „Ми повинні подивитися один одному в очі і взаємно просити прощення, а також закликати Господа Бога, щоб благословив нас і щоб у майбутнє ми могли іти разом – як брати, як добрі сусіди”, – сказав зокрема Глава УГКЦ.


Архієрейську Божественну Літургію з Главою УГКЦ відслужили Високопреосвященний Архієпископ Йозеф (Міхалік), Голова Польської Єпископської Конференції РКЦ, Владики, члени Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, гості Римо-Католицької Церкви, численне (більше п’ятиста осіб) духовенство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *