ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські безпритульні взялися за фотоапарати

|

«Rепрезентація: інший Львів» – так називається виставка фотографій, зроблених львівськими безпритульними. У неділю, 26 червня, вона відкрилася у Львівському палаці мистецтв.

Це дев’яносто дев’ять світлин, як зробили вісімнадцятеро безпритульних. За словами автора і куратора проекту Андрія Лініка, він роздав фотоапарати тридцятьом безпритульним, однак частина з них не повернула фотоапаратів та не дала знімків.

Експозицію доповнює інсталяція з пляшок, картонних коробок та газет-речей, які дають цим людям заробіток. «Коробки до того ж служать їм матеріалом для утеплення підвалів, де мешкають бездомні, а пляшка символізує не лише гроші, які вони заробляють, здаючи тару, але й початок, який зоставив багатьох з них без житла», – каже Андрій Лінік.

На світлинах практично немає смітників і напівзруйнованих будинків – звичайних складових життя безпритульних. Натомість там часто фігурують люди, що організатори експозиції трактують як усвідомлення безпритульними їхньої приналежності до соціуму. Чимало дерев, кущів, доріг, автомобілів, будинків, на думку авторів експозиції, присутні на світлинах, позаяк не викликають у «авторів» негативних емоцій, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *