ОСТАННІ НОВИНИ

Інтелігенція радилася про механізми боротьби з будівництвом Високого Замку

|

Круглий стіл „Збереження і розвиток історико-архітектурно середовища Львова” пройшов сьогодні у Західному науковому центрі. Конференція, організована благодійним фондом „Збереження історикр-архітектурної спадщини Львова” та Центром підтримки приватної ініціативи зібрала провідних науковців, лідерів громадських організацій та просто небайдужих людей.


У центрі уваги круглого столу, зрозуміло, була ініціатива міського голови Любомира Буняка про відбудову Високого замку на Княжій горі. Як і слід було чекати, серед учасників круглого столу прихильників цієї ідеї не виявилося.


Основна увага присутніх зосередилася на пошуках можливостей як не допущення реалізації цього відверто абсурдного проекту, так і створення механізмів, які б дозволили львівській громаді адекватно реагувати на прояви самодурства можновладців.


Учасники круглого столу погодилися, що подібні зустрічі, які об’єднують львівську інтелігенцію навколо реальних злободенних проблем, дуже потрібні. Щодо конкретних наслідків, то редакційна комісія протягом найближчих днів має виробити текст резолюції стосовно використання наданих урядом коштів на реставрацію історичної частини Львова, у тому числі й про неприйнятність їх використання на псевдоісторичні проекти на зразок відбудови Високого замку, а також текст звернення до громади Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *