ОСТАННІ НОВИНИ

Винних в авіакатастрофі на Скнилові засуджено від 5 до 14 років позбавлення волі

|

Засідання Військового апеляційного суду центрального регіону за фактом авіакатастрофи літака СУ-27 на Скнилівському летовищі у липні 2002 року завершилося. Командира екіпажу літака Володимира Топонаря засуджено до 14 років позбавлення волі, другого пілота Юрія Єгорова – до 8 років. Керівників польотів Анатолія Третьякова та Юрія Яцюка позбавлено волі до 6 і 5 років відповідно.

Вирок винесено за ст. 416 Кримінального Кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них)

Однак, засуджений В.Топонар заявив, що не визнає своєї вини і неодмінно боротиметься далі – подаватиме касаційну скаргу до Верховного суду України. “Я себе не вважаю винним, все було сфальсифікованим, усі мої покази перекручені” – наголосив він.

Окрім цього, суд задовільнив позов Генерального прокурора і постановив стягнути на користь держави з В.Топонаря – 7 мільйонів 200 тисяч гривень, Юрія Єгорова – 2 мільйони 450 тисяч гривень, Анатолія Третьякова та Юрія Яцюка – по 700 тисяч гривень.

Начальника безпеки авіапольотів 14 авіаційного корпусу Анатолія Лукіних визнано винним відповідно до частини II ст. 425 ККУкраїни. Однак, за ст. 75 ККУ його звільнено від покарання, якщо протягом двох років він не вчинить нового злочину. На користь держави з Лукіних також стягнено 200 тисяч гривень.


Командувача військової частини в селі Озерне Житомирської області Дзюбецького суд визнав невинним, оскільки не виявив у його діях складу злочину. Нагадаємо, державне обвинувачення вимагало засудити підсудного Дзюбецького до 5 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *