ОСТАННІ НОВИНИ

Митниця збільшила надходження до бюджету на 130 мільйонів - Буричко

|

Від початку року Львівська митниця дала до Державного бюджету на 130 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це при тому, що імпорт зменшився у два раза, – повідомив сьогодні, 23 червня, під час прес-конференції начальник Львівської митниці Зиновій Буричко.

Факт збільшення надходжень до бюджету начальник митниці пояснює тим, що перекриваються контрабандні шляхи, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

«Ми активно слідкуємо за процесами формування внутрішнього ринку області, також зараз діють більш гнучкі правила митного контролю. Аби повністю припинити корупцію потрібно: підняти заробітну плату митникам; спростити митні правила і закони, аби вони були доступні для розуміння підприємців; зламати стереотип про те, що головний на кордоні – митник; змінити психологію у людей щодо ставлення до митників», – зазначив З.Буричко.

За словами начальника Львівської митниці, його зарплата наразі становить 1 200 грн., а в рядового митника – 500-700 грн. Проте, він сподівається, що вже з осені його заробітну плату буде піднято до 2 500 тис. грн. «Все шкутильгає через те, що зараз немає звідки брати грошей на підвищення зарплати митникам. Потрібно спершу закрити усі дірки у бюджеті, а тоді говорити про нас», – вважає З.Буричко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *