ОСТАННІ НОВИНИ

Високий Замок: депутати проти, Буняк все одно хоче будувати

|

Половину робочого дня депутати Львівської міської ради провели у палких дискусіях щодо рішення виконкому „Про проектуваня, реконструкцію та відновлення ландшафтно-архітектурного комплексу „Високий Замок”. Однак, остаточного рішення до перерви прийняти так і не спромоглися.

Головний архітектор міста Василь Каменщик влаштував міським обранцям екскурс у всесвітню історію та наголосив, що замок обов’язково треба відновлювати, бо у Львові більше нічого не залишилось. „Виский Замок” – вирване серце Львова. Намагання його відновити – це крик душі людини, яку, на жаль, не всі розуміють” – заявив він. Схожу думку висловив депутат Володимир Рудницький. На його переконання, нічого злочинного у намірах мера міста нема.

Депутат міської ради Тетяна Крушельницька натомість нагадала головному архітекторові, що попри благі наміри робити цього не можна, оскільки це стане порушенням ст. 6 ЗУ „Про охорону археологічної спадщини” (стаття визначає, що дозвіл на виконання будь-яких робіт на археологічній пам’ятці дає державне управління охорони археологічної спадщини). Управлінці міської ради його не отримали.

Окрім цього, депутати звернули увагу міського голови та прибічників відбудови замку на проблеми збереження історико-архітектурної спадщини, яка передусім розміщена у центральній частині міста. „Передмістя „Виского Замку”, зокрема вулиця Замкова, перетворилася на вигрібну яму, де відсутнє належне каналізування,” – наголосив депутат міськради Юрій Кардашевський.

Натомість міський голова Львова Любомир Буняк заявив, що все одно відбудовуватиме замок, навіть, якщо рада не виділить для цієї справи грошей. „Така вже моя доля, що я все життя будую. Питання не в грошах – вони у нас вже є,” – пояснив він.

Проте, мер відмовився поставити на голосування пропозицію депутатів про відміну рішення міського виконавчого комітету. За його словами, ухвала на сьогодні непідготовлена, оскільки її не завізувало управління архітектури та містобудування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *