ОСТАННІ НОВИНИ

На Личакові поляки не дотримуються ухвали Львівської міської ради — Остап Козак

|

На польських військових похованнях встановлюють символи та написи, які не відповідають ухвалі Львівської міської ради, про це повідомив голова Львівської міської організації УНА-УНСО Остап Козак.

За його словами, на меморіалі встановлюють мілітарні символи, зокрема зображення сучасної та давньої зброї і меч-щербець. Крім того, за словами Остапа Козака, написи біля поховань французьких та американських громадян здійснюють польською та, відповідно, французькою і англійською мовами.

„Повна політична відповідальність за це лежить як на депутатах Львівської міської ради, так і на політичних партіях, які вони представляють: у першу чергу НСНУ, а також УНП, НРУ та ХДС”, — заявив пан Козак.
Він також повідомив, що УНА-УНСО зараз розглядає, у якій формі виразити свій протест, не виключаючи пікетування. Щоправда, зазначив Остап Козак, УНА-УНСО не хоче спричинити міжнародний скандал.

Нагадаємо, що 13 червня цього року Львівська міська рада ухвалила рішення про впорядкування польських поховань 1918-1919 років на території „Музею Личаківський Цвинтар” у Львові.

Згідно з ухвалою відкриття Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та Польських військових поховань 1918-1920 років на території музею відбудеться 24 червня 2005 року за участю Президента України Віктора Ющенка та Президента Республіки Польща Александра Кваснєвського.
Відповідно до ухвали неприпустимим є встановлення скульптур, архітектурних елементів та мілітарних символів, які не обумовлені ухвалами Львівської міської ради, повідомляє „Гал-info”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *