ОСТАННІ НОВИНИ

Шкарада вимагає відсторонити від виконання обов’язків керівника історичного архіву

|

Відсторонити від виконання обов’язків керівника Львівського державного історичного архіву Діану Пельц на час проведення слідства у справі викрадення цінних документів з цього закладу вимагає начальник обласної міліції Богдан Шкарада.

Про це він заявив сьогодні, виступаючи під час сесії обласної ради, передає кореспондент «Львівського порталу». За словами Б.Шкаради, сьогодні пополудні він має зустріч із представником Держкомархіву і аргументуватиме, чому пані Пельц має бути відсторонена.

Водночас, начальник обласної міліції повідомив депутатам, що до Києва вирушила слідчо-оперативна група, яка проведе слідчі дії із тамтешніми високопосадовцями. Раніше пан Шкарада говорив про те, що львівська міліція хоче допитати у цій справі екс-прем’єра Віктора Януковича.

Зі свого боку голова ЛОДА Петро Олійник під час виступу зазначив, що варто було б провести незалежну інвентаризацію фондів архіву, щобюи точно знати що є, а чого вже немає, адже зараз цю інвентаризацію проводять самі працівники архіву. Крім того, на думку пана Олійника, потрібно вишукати кошти для нормальної охорони цього закладу, бо інакше немає жодної гарантії, що кражідки не повторяться.

Депутати обласної ради мають намір прийняти відповідне звернення з приводу ситуації, що склалася в архіві, до Президента України, аби він узяв її розслідування під особистий контроль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *