ОСТАННІ НОВИНИ

Брати Сухорські просять грошей у Ющенка

|

Скульптори брати Андрій і Володимир Сухорські просять Президента Віктора Ющенка посприяти у виплаті їм Львівською міськрадою 0,648 млн. за проект пам’ятника поетові Тарасу Шевченку у Львові. Про це сказано в їх зверненні до Ющенка, повідомляють «Українські Новини».


Також звернення спрямоване міністру юстиції Роману Зваричу і Генеральному прокурору Святославу Піскуну.

«Незважаючи на те, що рішення набуло чинності, Львівська міськрада не виконує його», – сказано в ньому. Також скульптори просять роз’яснити їм порядок звернення до Європейського суду з прав людини.

9 червня Львівська міська рада відмовилася підтримати рішення про виділення 0,648 млн. гривень з бюджету міста на виплату братам Сухорським за проект пам’ятника поету Тарасу Шевченкові у Львові. Верховний Суд зобов’язав Львівську міську раду виплатити 648 тис. гривень (по 324 тис. гривень кожному) братам Сухорським за проект пам’ятника поету Тарасу Шевченкові у Львові.

8 червня Мер Львова Любомир Буняк оголосив голодування, протестуючи проти системи судочинства у Львові, яку припинив 12 червня після приїзду комісії для перевірки судочинства.

Державна виконавча служба кілька разів ухвалювала рішення про арешт рахунків Львівської міськради за невиконання рішення суду про виплату грошової винагороди братам Сухорським за проект пам’ятника Шевченкові. Заборгованість за рішенням суду становить близько 0,648 млн. гривень, які з 1993 року вимагають брати Сухорські за проект пам’ятника Шевченкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *