ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Оробець прокоментував скандал навколо Львівського історичного архіву

|

Коментуючи скандал, пов`язаний із зникненням з Львівського Центрального державного історичного архіву України більш ніж двохсот документів, народний депутат України, член Ради партії “Народний Союз Наша Україна” Юрій Оробець заявив: „Цей факт яскраво ілюструє ставлення минулого режиму Кучми до істинних надбань української культури та нашої історії”, про це повідомила прес-служба партії „НСНУ”.

Він ззокрема заявив: „Надзвичайно сумно переходити подібний Рубікон, проте ми цей випадок обов`язково маємо розслідувати, аби подібне ніколи не повторювалося у майбутному. Цей ганебний факт треба всебічно вивчити та з`ясувати, хто саме був до цього причетний. І тут ідеться навіть не стільки про прізвища – Табачник це чи Янукович, а про загальнолюдські цінності, якими ніхто не може нехтувати – ані за старої влади, ані за нової”.

“Також слід перевірити, чому так цілеспрямовано розбазарювалось надбання української культури та історії під час всіляких державних візитів, яким чином шедеври мистецтва з картинних галерей потрапляли до високих кабінетів державних чиновників, котрі пізніше розпоряджалися як заманеться цими перлинами загальнонародного багатства”, – наголосив Юрій Оробець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *