ОСТАННІ НОВИНИ

„ПІАР” заблокували через „діри” у програмному забезпеченні

|

Львівський портал” отримав листа від менеджера проекту UKRHOSTING Лідії Валько із роз’ясненнями щодо блокування рахунку івано-франківського сайту „ПІАР”. Подаємо текст цього листа:

„Ввечері, 15 червня 2005 року виник збій у роботі веб-серверу UKRHOSTINGу, одного з найбільших хостінг-провайдерів в Україні. Сервер перестав працювати разом зі всіма сайтами наших клієнтів. Причиною збою була масова розсилка спам-кореспонденції через акаунт одного з наших клієнтів.

Вражає лише кількість так званих «отлупів» (повідомлень сервера про неіснуючу поштову скриньку) – 10 000 листів. Загальна кількість повідомлень могла сягнути відмітки 443 467 повідомлення, якби наші співробітники вчасно не зреагували. У результаті загальний час, коли сервер не працював складає менше 12 годин. Розмір збитків як UKRHOSTINGa, так і всіх наших клієнтів важко підрахувати.

Після відновлення працездатності сервера об 11 годині 16 червня, акаунт клієнта (Івано-Франківський сайт “ПІАР”, www.piar.org.ua), через який зловмисники розсилали СПАМ, був заблокований до вияснення обставин, щоби зловмисники не мали можливості повторно скористатись «дірами» у програмному забезпеченні нашого клієнта.

Після вияснення обставин виявилось, що на сайті “ПІАР”у стояла надто стара версія форуму 3.3, тоді як зараз існуює вже версія 5.0.16. І саме через так звані «діри» у коді форуму зловмисники-хакери з Росії (Самара) розіслали СПАМ.

Зауважимо, що зміст повідомлення ніяк не стосується протистояння між певними політичними силами в Україні, безпосередньо нашого клієнта, чи UKRHOSTINGу (див. нижче). Це звичайне порушення Норм користування мережею Інтернет, а особи, які скористались «дірами» та розіслали СПАМ, є кримінально відповідальними.

В результаті чого перестав працювати як сайт “ПІАР”у, так і більше 500 сайтів наших клієнтів, оскільки сервер UKRHOSTINGу не витримав перенавантаження. Отож, можна спростувати швидкорозповсюджену хибну думку про те, що «блокування роботи їхнього інтернет видання зумовлене тим, що вчора на сайті „ПІАР” було опубліковано фотографії будинків, котрі ніби-то будують Ющенкові і Червоненку в природоохоронній зоні Яремча на Прикарпатті».

Особливо талановиті видання опублікували технічно неграмотну інформацію, навіть не проконсультувавшись із хостінг-провайдером тимчасово закритого сайту.

З повагою,

Лідія Валько,

менеджер проекту UKRHOSTING.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *