ОСТАННІ НОВИНИ

Представник потерпілих у Скнилівській справі виступив на судових дебатах

|

«Рішення пілотів про катапультацію можна сприймати, як рішення про вбивство людей», – про це заявив сьогодні під час дебатів на судовому засіданні у Скнилівській справі представник 117 потерпілих Володимир Кравчук. На його переконання, причиною трагедії є людський фактор, а не технічні проблеми літака, тобто невиконання своїх безпосередніх обов’язків посадовими особами.

«Трагедії б не сталося, якби кожен виконував свої безпосердні обов’язки», – зазначив Кравчук. Крім цього він впевнений, що відповідальність за смерть і каліцтво потерпілих на Скнилові повинні нести не лише присутні на лаві підсудних. «Провина лежить на багатьох посадових особах Міністерства оборони, вона лежить і на міській владі, і на міському голові Львова Любомирові Буняку, і на Львівській обласній державній адміністрації», – заявив Володимир Кравчук.
Також пан Кравчук зазначив, що безпосередню відповідальність повинен нести колишній командувач 14-го авіаційного корпусу генерал-лейтенант Сергій Онищенко, який розробив з порушеннями пілотажну зону, а також відмінив генеральну репетицію польотів, оскільки на це не було палива.

Відтак представник потерпілих виступає за позбавлення волі підсудному Топонарю – 15 років, Єгорову – 15 років, Третьякову і Яцюку по 7 років, Лукіних – 7 років та Дзюбецькому – 3 роки, а також позбавлення всіх спеціальних звань. Крім цього він вимагає найвищої міри покарання для міністерства оборони – максимальної суми відшкодування всіх моральних та матеріальних збитків потерпілих, а також присудити оплату представнику потерпілих у розмірі 5 відсотків від загальної суми відшкодування.

Нагадаємо, що державне обвинувачення у справі вимагає позбавлення волі для Топонаря – 15 років, Єгорова – 10 років, Третьякову і Яцюку по 7 років та Лукіних і Дзюбецькому по 5 років. Позбавлення військового звання обвинувачення вимагає лише для Топонаря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *