ОСТАННІ НОВИНИ

Затверджено План заходів із забезпечення та затвердження місцевих бюджетів області на 2006 рік

|

План заходів із забезпечення складання та затвердження місцевих бюджетів області на 2006 рік, що сприятиме організації бюджетного процесу та здійснення відповідних процедур і заходів у терміни, визначені Бюджетним кодексом, затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації від 10 червня 2005 року, повідомляє прес-служба ЛОДА з посиланням на Головне фінансове управління.

Важливим етапом бюджетного процесу, передбаченим Планом заходів, є здійснення заходів, спрямованих на забезпечення збалансованості місцевих бюджетів. Намічено проведення аналізу доходної бази та мережі бюджетних установ, інвентаризації земель запасу та аналізу їх використання, перегляду програм, що реалізуються за рахунок обласного бюджету, і встановлення таких, що втратили актуальність або виконуються на неналежному рівні, визначення потреб у бюджетних ресурсах та підготовку за участю галузевих управлінь облдержадміністрації, райдержадміністрацій і міськвиконкомів матеріалів, висновків і пропозицій спрямованих на вирішення проблем щодо бюджетної забезпеченості, та подання їх Міністерству фінансів України, Міністерству економіки України і галузевим міністерствам, Кабінету Міністрів України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Планується підготовка та подання Міністерству фінансів та Кабінету Міністрів України, галузевим міністерствам та депутатам Верховної ради України від Львівщини пропозицій щодо врахування особливостей формування доходної та видаткової частин місцевих бюджетів Львівської області, вирішення проблем соціального та економічного характеру, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

Передбачається опрацювання в Комітеті Верховної Ради з питань бюджету зауважень і пропозицій щодо визначення розрахункових показників для формування проектів місцевих бюджетів та обрахунку трансфертів з держбюджету обласному бюджету та бюджетам міст і районів, уведення у видаткову частину держбюджету коштів на вирішення проблем соціального та економічного характеру для Львівщини.

Приділяється увага удосконаленню методології формування місцевих бюджетів. Планом заходів намічено подання Міністерству фінансів України пропозицій щодо внесення змін до Формули розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між держбюджетом і місцевими бюджетами в частині обрахунку видатків на культуру та мистецтво, органи місцевого самоврядування.

Не залишається поза увагою питання щодо підвищення рівня кваліфікації працівників фінансових органів, фінансово-економічних служб підприємств, установ і організацій, тобто усіх учасників бюджетного процесу, вивчення ними положень фінансово-бюджетного законодавства.

У Плані заходів визначені терміни обговорення попередніх показників з громадськістю Львівщини шляхом висвітлення інформації з попередніх обсягів доходів і видатків бюджету області на Веб-сторінці облдержадміністрації, опрацювання в постійних комісіях та подання на розгляд сесії обласної ради проекту обласного бюджету на 2006 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *