ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщині бракує донорів

|

За минулий рік у Львівській області заготовили 8 тисяч 451 літр крові від 21 тисячі 473 донорів. Хоч згідно рекомендацій МОЗ України для достатнього виробництва препаратів крові необхідно заготовляти 13 тисяч 400 літрів крові. Тобто кров мають здавати не менше ніж 34 тисячі осіб – повідомляє прес-служба ГУОЗ ЛОДА.


Брак донорів виник через недостаню роботу щодо їх залучення та вкрай низькими цінами оплати за здану кров і плазму, а також незабезпечення належних пільг донорам згідно законодавства.


Значно покращила б ситуацію з донорством в області допомога виконавчих органів влади. Через недостатню кількість донорів і застаріле обладнання забезпечення деякими компонентами та препаратами крові (ермаса та кріопреципітат) проводиться на нижній межі забезпечення. Амортизаційний термін експлуатації виробничого обладнання повністю вичерпаний.


Потреби медичних закладів Львівщини у крові забезпечують кілька установ. Окрім обласного центру служби крові на Пекарській 65, це ще й Дрогобицька і Сокальська філії ЛОЦСК, відділення трансфузіології центральних районних і міських лікарень, відомчі станції переливання крові Львівської залізниці та військового шпиталю. Відділення тарнсфузіології функціонують і при лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *