ОСТАННІ НОВИНИ

План надходження податків і платежів до загального фонду бюджету області виконано на 33,5%

|

План надходження податків і неподаткових платежів до загального фонду зведеного бюджету області 2005 року на 1 червня виконано на 33,5 відсотки, а виконання розрахункового плану за 5 місяців становить 93,8 відсотка, повідомляє прес-служба ЛОДА з посиланням на начальника головного фінансового управління ЛОДА Олега Демківа.

Незважаючи на зростання надходжень платежів проти відповідного періоду минулого року на 59 млн.грн. або 20,4% та виконання завдань, виходячи з розрахункових показників Мінфіну, на 102%, за січень-травень загальний фонд зведеного бюджету області недоодержав 23 млн.грн. податків і зборів, що пов`язане з незабезпеченням планових надходжень їх до бюджетів ряду міст і районів.

Зокрема, значний недобір податку з доходів фізичних осіб допущено у містах Бориславі, Дрогобичі, Самборі, Старосамбірському, Сколівському, Сокальському, Буському, Перемишлянському районах. На місцях ще недостатньо використовуються наявні резерви, залишаються платежі у заборгованості із зарплати працівникам виробничої сфери та недоїмці. Значна частина органів місцевого самоврядування при затвердженні своїх бюджетів необґрунтовано збільшила обсяги надходжень доходів проти розрахункових показників Мінфіну.

У звітному періоді забезпечено виконання завдань з мобілізації доходів до державного бюджету на 107,9 відсотка, що дозволило місцевим бюджетам одержати 104,7 відсотків до визначених розмірів на 5 місяців дотації вирівнювання і у повному обсязі профінансувати виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та інші соціальні видатки.

З врахуванням стану виконання місцевих бюджетів визначено напрями роботи у II півріччі щодо усунення відставання у виконанні завдань з мобілізації доходів, забезпечення фінансовими ресурсами видатків на зарплату та інші соціальні виплати, оплату спожитих енергоносіїв тощо. Йде розробка відповідних пропозицій по кожному місту і району на розгляд облдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *