ОСТАННІ НОВИНИ

Виявлено півтори тисячі документів з архіву Шептицького

|

Працівники Львівської міліції затримали 60-річного колекціонера, у помешканні якого виявлено півтори тисячі документів з архіву митрополита Шептицького, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник УМВСУ у Львівській області полковник Богдан Шкарада.

За його словами, колекціонера затримали 10 червня і зараз його утримують в СІЗО, а сьогодні у суді буде вирішено питання про утримання його під вартою. Як повідомив Б.Шкарада, колекціонер розповів, що документи з архіву потрапляли до нього уже впродовж останніх 5-7 років, однак як саме це відбувалося, пан Шкарада не оповів, посилаючись на таємницю слідства. Він лише зазначив, що слідство встановлює ці способи.

Загалом же коло можливих причетних перевищує 100 осіб – це працівники архіву, його охорони, які працюють, чи звільнилися з цього закладу. Пран Шкарада переконаний, що у цій справі без працівників архіву не обійшлося, хоча конкретних звинувачень нікому поки не висунули. Упродовж розслідування вже проведено 100 обшуків та допитано кількох екс-високопосадовців, як от колишнього гуманітарного віце-прем’єра Дмитра Табачника, міністра Анатолія Толстоухова та народного депутата Леся Танюка. Також слідий видав доручення слідчому управлінню міліції Києва провести допит екс-прем’єр-міністра Віктора Януковича.

Також слідчі дії проводяться у Польщі, адже саме у Гданську було виявлено копії королівських грамот, що пропали з архіву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *