ОСТАННІ НОВИНИ

Проблему Керниці вирішать водопроводом

|

У селі Керниці Городоцького району, де склалася надзвичайна ситуація із питною водою, збудують водопровід, – повідомив сільський голова Керниці Володимир Артим.


В.Артим зазначив, що найімовірніше джерело забруднення там, де близько 25 років тому був склад з міндобривами місцевого колгоспу «Зоря». 1989 року склад було знищено, а отрутохімікати з нього потрапили в землю. Фахівці з інституту родючості ґрунтів, що в Оброшиному, взяли проби землі на глибині трьох метрів. Але дослідження показали, що пестицидів там не виявлено, тому припускають, що вони – на більшій глибині.


«Однак уже відбувся схід села за участі голови Городоцької РДА Ігоря Мойсина, голови Городоцької райради Івана Попка. І.Мойсин зазначив, що вже розпочато роботи, на які затрачено 50 тис. грн. А опісля погодження питання з головою Львівської ОДА Петром Олійником вирішено будувати в селі водопровід. Зокрема, влада профінансує проектну документацію прокладання водогону. Решту робіт щодо підведення води до своїх осель людям доведеться проводити самотужки», – наголосив В.Артим.


Також він додав, що на черговому сході села, який відбудеться наприкінці місяця, представники влади відзвітують перед громадою про ліквідацію наслідків лиха.


Наразі головний санітарний лікар Городоцького району В.Полумацканич запевнив керничан, що отрута не піднімається вгору і на безпеку молока чи городини не впливає. А ветслужба району проводить в селі дослідження молока і навіть трави. Вихід ДДТ на поверхню може статися за умови інтенсивних дощів та підтоплень територі, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *