ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівобленерго” не надаватиме пільги педагогам та працівникам культури

|

ВАТ „Львівобленерго” призупиняє надання пільг з безоплатного забезпечення освітленням житла педагогів та працівників культури, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а проживають у Львові. Як повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго», такий крок спричинений тим, що держава належним чином не фінансує надання цих пільг.

“ВАТ “Львівобленерго” як енергопостачальна організація пільг не надає, а лише здійснює оформлення пільг, встановлених державою (якщо ця функція законодавчо покладена на енергопостачальну компанію). Держава, в свою чергу, компенсує збитки енергопостачальника від надання пільг на оплату за спожиту електроенергію окремим категоріям побутових споживачів за рахунок джерел, визначених законодавчими актами, що передбачають відповідні пільги. (ст. 17 Закону України “Про електроенергетику”)” – наголошено у повідомленні.

Сьогодні склалася така ситуація, що фінансові відділи районних державних адміністрацій міста Львова відмовляються відшкодовувати ВАТ „Львівобленерго” витрати по оформлених пільгах з безоплатного забезпечення освітленням житла працівників культури та педагогічних працівників, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а проживають у Львові.

“ВАТ „Львівобленерго” як енергопостачальна компанія не має права надавати такі пільги собі у збиток. Тому „Львівобленерго” призупиняє надання вищезгаданих пільг, а працівникам культури та педагогам, які працюють в сільській місцевості та селищах міського типу, а проживають у Львові, буде проведено відповідні перерахунки за використану електроенергію” – зазначено в інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *