ОСТАННІ НОВИНИ

УНП вестиме переговори з іншими фракціями ВРУ за підтримку свого кандидата у віце-спікери

|

Голова Української народної партії Юрій Костенко повідомив, що найближчим часом УНП проведе переговори з іншими фракціями у ВРУ щодо підтримки їхнього кандидата, яким є сам Ю. Костенко. Як зазначив він сьогодні під час зустрічі з львівськими журналістами, нашоукраїнці, які практично блокували голосування за віце-спікера могли б просто висунути свою кандидатуру.

Водночас, Ю. Костенко вважає, що участі Президента Віктора Ющенка і його позиції в тому, що кандидатура УНП не пройшла, немає. На його думку, для Президента не є головним те, хто буде віце-спікером.

Костенко був трохи здиваваний позицією фракції „Наша Україна”, оскільки, за його словами, його кандидатуру висували спільно фракція УНП та НУ. Він зазначив, що розуміє кадровий інтерес нашоукраїнці, зокрема, їхнє бажання розглядати кандидатуру віце-спікера в комплексі з посадами голів комітетів, але такі речі „потрібно врегульовувати за столом переговорів”.

Нагадаємо, що 2 червня Верховна Рада не змогла вибрати віце-спікера. На цю посаду претендували лідер УНП Юрій Костенко, представник групи «Демократична Україна» Віктор Мусіяка, керівник фракції партії «Єдина Україна» Богдан Губський і Володимир Заєць від фракції СДПУ(о).

Раніше посаду віце-спікера обіймав Олександр Зінченко, на початку 2005 року призначений Президентом Віктором Ющенком на пост Державного секретаря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *