ОСТАННІ НОВИНИ

Ми пропрезидентська сила – Юрій Костенко

|

Голова Української народної партії Юрій Костенко вважає, що їхня партія пропрезидентська і не варто говорити, що вони пішли в опозицію. „УНП має свої позиції, щодо захисту українського товаровиробника та захисту національних інтересів, але це не означає, що ми в опозиції” – наголосив Костенко під час сьогоднішньої зустрічі з львівськими журналістами.

Юрій Костенко переконаний, що міфи про опозиційність та виникнення квазідемократичних сил – спроби віддалити Ющенка від національно-демократичних сил. На його думку партія УНП не може бути в опозиції сама до себе, бо Ющенко був лідером коаліції і є людиною, яка сповідує ті ідеї, що й УНП.

„Ми пропрезидентська сила, входимо в урядову коаліцію, маємо близько 70 голів РДА та заступників. Ми є класичною партією, яка є в урядовій коаліції” – зазначив Костенко. – „ В опозиціє є ідеологічні партії комуністів, партія Вітренко та адміністративні партії”.

Ю. Костенко нагадав, що УНП пропонувала після виборів сформувати правоцентристську політичну силу, у яку могли б об’єнатися УНП, НРУ, УРП „Собор”. Але тоді вирішили об’єднати правоцентристські, лівоцентристські і ліберальні партії. „Я виступив проти формування квазідемократичної партії” – наголосив Костенко. На його думку, НСНУ як ліберальна сила може працювати, але тоді вона не зможе відзеркалювати патріотичні і національні ідеї. „Ми не можемо бути в одній партії з людьми, які сповідують іншу ідеологію” – вважає він, маючи на увазі тих представників НСНУ, які позитивно відгукуються про ЄЕП та надання російській мові офіційного статусу. Проте додає: „Ми будемо боротися, щоб УНП і правоцентристські політичні сили не відходили від Ющенка, а підтримували його”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *