ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати з міськради шкодують, що виконком не розпускатимуть

|

Керівники депутатських груп УНП, НРУ та НСНУ у Львівській міській раді висловили жаль за тим, що під час таємного голосування за розпуск виконавчого комітету Львівської міської ради забракло одного голосу.


„Докидати ж бюлетнів не можна. Я думаю, що рада досягла позитиву у тому, що вона визначилася щодо виконавчих органів. По суті, будемо говорити відверто, оцінювали виконком і роботу міського глови. Не варто забувати, що саме він очолює виконавчі органи і це на п’ятдесят відстоків оцінка роботи мера”, – зазначив керівник депутатської групи УНП Юрій Кужелюк. – „ Те, що забракло одного голосу прикро, але є режим таємного голосування, хоча Л. Буняк його дуже боявся. Він наперед знав, що рада оцінить роботу виконавчих органів незадовільно”. На думку депутата, це мало б бути уроком для членів виконкому.

Богдан Бедрило, голова депутатської групи НРУ у Львівській міській раді прокоментував ситуацію: „Як на мене, абсолютно немає проблеми, скільки голосів чи 45 чи 47 проголосувало, бо міський голова все одно не виконує рішення ради, якщо воно йому не подобається. Міський голова депутатів не слухає. Але ми сьогодні отримали реальну оцінку: з 70 депутатів, які брали участь в голосування 45 чи 47 висловили своє негативне ставлення до роборти виконавчих органів і роботи виконкому, а депутати відповідно до закону висловлюють волю громади міста”. Він наголосив на тому, що „якби ця влада була порядна, то вона б пішла у відставку, але вона у відставку не піде”.

„Мені шкода, що одного голосу забракло” – прокоментував керівник депутатської групи НСНУ у Львівській міській раді Сергій Бащук. – „ Але коли ми обговорювали це питання на нашій депутатській групі, то в нас з цього приводу виникла дискусія чи буде добре розпустити виконком”. Так, за його словами, розпуск виконкому означав би, що рада має активно працювати протягом літа і голова також. „Ми переконували всіх наших, що потрібно виступити за розпуск виконкому, але логіка тих двох людей є така, що при розпускові голова взяв би на себе частину функцій виконкому і, якщо раніше під час засідань виконкому можна було слухати рішення та думки з приводу тих чи інших питань, якби не було виконкому, ці рішення вирішувалися б за підписом голови. Такі побоювання були” – зазначив С. Бащук. – „Я вважаю, що ситуація погана тим паче, що забракло лише одного голосу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *