ОСТАННІ НОВИНИ

Розбили бюст О.Пушкіна на фасаді Російського культурного центру у Львові

|

Сьогодні невідомі скоїли черговий акт вандалізму щодо Російського культурного центру у Львові. Ущент розбито бюст Олександра Пушкіна на фасаді Центру. Бюст є авторською роботою відомого львівського скульптора Євгена Кісельмана. Також розбито інформаційну вітрину Центру і одне з вікон концертного залу.

Як повідомив директор Культурного центру у Львові Олег Лютіков, про розбійний факт повідомлено правоохоронні органи та СБУ. На місце події виїжджав начальник міліції Львова Михайло Курочка. Правохоронці знайшли металеву трубу, якою і було вчинено руйнування.Черговий акт вандалізму (третій з початку року) було скоєно, коли світова спільнота святкувала 6 червня 206-річчя від дня народження О.Пушкіна.


Як повідомив О.Лютіков, 9-10 червня в Україні відзначатимуть Дні Росії в Україні. 9 червня посол Росії в Україні Віктор Черномирдін проведе державний прийом у Палаці «Україна» на честь Дня Росії, 10 червня керівник консульства Російської Федерації у Львові Аврам Вранчану проведе державний прийом у Львові.


Нагадаємо, 6 квітня 2004 року зловмисники закидали пляшками вікна Російського культурного центру. У червні та квітні 2003 року невідомі розписали образливими написами зовнішні стіни Російського культурного центру. У червні цього ж року було вкинуто пляшку із запалювальною сумішшю у вітрину кафе-магазину «Російська книга», а в листопаді у цьому ж магазині було вчинено погром. У травні 2002 року троє невідомих розбили вікна Російського культурного центру. В травні 2001-го вночі було підірвано двері Центру. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *