ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию запрацює проект «Реформа місцевих бюджетів в Україні»

|

У Стрию діятиме проект «Реформа місцевих бюджетів в Україні», який впроваджує компанія RTI та її субпідрядник – компанія «Берінг Пойнет» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР). Нещодавно завершився процес конкурсного відбору 30 міст-партнерів, де проект реалізовуватимуть протягом травня 2005 – березня 2006. Про це міського голову Стрия Василя Дмитришина повідомив у листі представник АМР (США), керівник проекту Роберт Бодо, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Стрийському районі.

Відбір проводився на конкурсній основі. До спеціальної комісії входили, зокрема, Р.Бодо, заступник керівника проекту М.Оккомі, віце-президент Асоціації міст і громад України М.Піцик, президент Асоціації фінансистів України Т.Таукашева.

Стрий відібрано із 279 міст України. Серед його 30 міст-партнерів – Київ, Дніпропетровськ, Тернопіль, Ужгород, Житомир, Кременчук, Кам’янець-Подільський, Бровари, Калуш, Коломия, Миргород, Прилуки, Шостка, Чоп.

Основними видами діяльності проекту буде надання консультаційної допомоги містам України, проведення навчання керівників органів місцевого самоврядування та спеціалістів-практиків у сфері управління фінансами, складання і виконання бюджетів за програмно-цільовим методом, здійснення багаторічного планування капітальних інвестицій, виконання точних прогнозів доходів і видатків місцевого бюджету, проведення систематичного аналізу й оцінки місцевих бюджетів, збільшення прозорості бюджетів і заохочення участі громадян у місцевому бюджетному процесі. Навчання та консультативна допомога будуть проводитись на робочих місцях.

Окрім цього, у межах проекту передбачено підготувати навчальний посібник «Управління міським бюджетом за програмно-цільовим методом» та практичний посібник. Спеціально розроблена бюджетна модель забезпечить спеціалістів бюджетних відділів автоматизованою системою складання бюджету за програмно-цільовим методом на 2006 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *