ОСТАННІ НОВИНИ

Трудовий колектив засудив заяви проректора юридичного інституту МВС

|

Після того, як проректор Львівського юридичного інституту МВС Віктор Євтушок звернувся до міністра Внутрішніх справ України Юрія Луценка з листом-запискою на ректора інституту Володимира Ортинського, в інституті працювала спільна комісія обласного МВС та представники міністерства. Проте факти, наведені в листі, не підтвердилися. Як повідомив В. Ортинський під час прес-конференції, трудовий колектив інституту у п’ятницю зорганізував збори, під час яких поведінку Євтушка було засуджено і запропоновано міністрові його звільнити.


Ректор також повідомив, що наразі В. Євтушок перебуває відпустці. «Звільнення – це право міністра, все залежатиме від його рішення» – зазначив Ортинський. Сам він також ще розмови з Міністром ВС не мав.

Володимир Ортинський нагадав, що 16 травня Віталій Євтушок звернувся до міністра врутрішніх справ Юрія Луценка з листом, обсягом у вісім сторінок, у якому написав резюме на себе і на ректора. В. Ортинський зазначає, що у цій інформації є забагато помилок і перекручень, навіть щодо його місця народження і походження.

«Це пов’язано з тим, що Луценко прийняв рішення щодо виборності ректорів навчальних закладів системи МВС. Євтушок бажаючи вступити в процес боротьби скоїв певні дії. Для того, щоб посунути конкурента, тобто мене і дискредитувати мене в очах міністерства, він звів на мене брудний наклеп від перекручення автобіографічних даних та фактів до окремих тенденційних моментів моєї діяльності для того, щоби вступити в боротьбу з меншою кількістю осіб, які претендуватимуть на посаду ректора» – вважає Ортинський. Він також зазначив, що Євтушок не відповідає вимогам, як ставляться до кандидата в ректори.

У відповідь на це звернення Ю. Луценко доручив здійснити перевірку, під час якої працювали і місцеві правоохоронці, працівники внутрішньої безпеки та КРУ. «Кожен факт було перевірено» – наголошує Ортинський. За його словами, було також проведено анонімне опитування серед трудового колективу. До речі, саме під час опитування працівникам інституту зачитали звернення, яке написав Євтушок, і вони зорганізували збори трудового колективу.

В. Ортинський зазначив, що на зборах дії проректора осудили і було одноголосно проголосовано за звернення до міністра із вимогою звільнити проректора за аморальний вчинок.

Володимир Ортинський вважає, що В. Євтушок трохи поспішив із своїм зверненням, оскільки міністр видав розпорядження про те, що ректорів обиратимуть лише там, де є вакантні місця, а де колектив підтримує роботу діючого ректора, їх залишатимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *