ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ посвятив екуменічний дім суспільної допомоги в Пралківцях

|

4 червня 2005 року у Пралківцях біля Перемишля (Польща) Глава Української Греко-католицької церкви блаженніший Любомир Гузар і митрополит Перемисько-Варшавський УГКЦ Іван Мартиняк посвятили екуменічний дім суспільної допомоги, передає прес-секретаріат УГКЦ. Будовою Дому та його опікою займаються Сестри Служебниці НДМ.

Задум створити заклад суспільної допомоги виник ще в 1999 році. Приводом для цього задуму стала пожертва одної української родини, яка передала у власність Церкви земельну ділянку площею один гектар. У червні 1999 року землю було освячено під будівництво закладу. Екуменічний дім суспільної допомоги в Пралківцях має стати своєрідним комплексом, до якого будуть належати сам будинок, реабілітаційний центр та осередок вишколу волонтерів для соціальної служби.

На сьогодні вже зведено два крила будинку (ще два буде збудовано), у яких розмістилися адміністративні та технічні приміщення, каплиця, декілька житлових кімнат та реабілітаційний центр. Реабілітаційний центр має надавати медичну допомогу всім мешканцям Пралківців та навколишніх сіл, адже, за словами отця Стефана Батруха, він не може бути зачиненим перед зовнішнім світом, а повинен активно допомагати усім потребуючим, не залежно від національності чи релігійної приналежності. У кінцевому варіанті в цьому центрі зможуть проживати близько ста осіб.

Під час освячення із проповіддю до учасників урочистості звернувся блаженніший Любомир. Він зокрема наголосив, що, не зважаючи на великий обсяг негативної інформації про різного роду зло, яке стається у сучасному світі, є все ж таки багато добра. Доказом цього є реалізація такого проекту. Крім того, на думку Глави УГКЦ, ми повинні робити зусилля, щоб бачити те добро, яке неодмінно присутнє у Богом створеному світі.

Відтак було освячено ікону блаженної Йосафати Гордашевської, яка відтепер перебуватиме у цьому будинку, і сам екуменічний дім суспільної допомоги. На завершення освячення із словом виступив владика Іван Мартиняк. Він подякував Блаженнішому Любомирові за численні заходи, які той робить у справі українсько-польського примирення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *