ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ вязло участь в щорічній зустрічі секретарів єпископських конференцій Європи

|

26-30 травня 2005 року у швейцарському місті Санґален (Швейцарія) відбулася 33-тя щорічна зустріч секретарів єпископських конференцій Європи , у якій була представлена й Українська греко-католицька церква. За даними прес-секретаріату УГКЦ від Синоду єпископів УГКЦ участь у цьому форумі взяв отець-доктор Святослав Шевчук, керівник Патріаршої курії.

На цьогорічній зустрічі секретарів єпископських конференцій, за словами о. Святослава, було розглянуто три блоки питань, чи точніше, завдань. Передусім учасники зустрічі намагалися зрозуміти, яким є майбутнє Європи, сучасні тенденції в Європейському Союзі, зокрема, після інтеграції нових членів і, у світлі цього, яке завдання постає перед Церквою.

Інший блок питань стосувався біоетики. На базі останніх подій у цій царині перед Церквою стоїть завдання представити і аргументувати свою позицію щодо статусу людського ембріону, використання у різних галузях медицини, і не тільки, тканин людського організму, розвитку науки, яка досліджує людський мозок і в процесі своїх досліджень починає заперечувати гідність людини, людського „я”.

Третім пунктом засідання секретарів єпископських конференцій Європи стало питання співпраці між різними єпископськими конференціями, зокрема, у ділянці екуменізму.

Крім того, о. Святослав Шевчук розповів, що учасники зустрічі виявили велике зацікавлення щодо подій в Україні перед Помаранчевою революцією, під час і після неї та запитували про позицію і конкретні дії УГКЦ у ці дні. Представника УГКЦ на цій зустрічі попросили також поінформувати представницьке зібрання про міжконфесійну ситуацію в Україні та розповісти про відносини нашої Церкви з іншими християнами у нашій державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *