ОСТАННІ НОВИНИ

В обласній раді обговорили проблему пільгових перевезень

|

Учора в облраді відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань розробки стратегії пасажирських перевезень на Львівщині. Як повідомляє прес-служба обласної ради, у засіданні взяли участь обласні депутати, перевізники, науковці, працівники фінуправління ЛОДА, заступник начальника ДАІ області. Предметом обговорення стали пільгові перевезення.

За інформацією фінансового управління, річна субвенція держбюджету для компенсації перевізникам склала 7.2 млн.грн. За перший квартал вже нараховано 481 тис. грн. компенсації, але проблема в тому, що нема механізму нарахувань і виплат. Ніхто не може сказати, скільки пільговиків перевіз і на яку суму. Також важливою є методика обрахунків – чи це адресна допомога пільговикам, чи компенсація перевізникам. Механізм повинен розробити Кабмін. Проте радник голови обласної ради Володимир Кондзьолка запропонував не чекати плану від Кабміну, а самим його запропонувати у вигляді поєднання пропозицій перевізників із адресною допомогою пільговикам. Також було запропоновано провести експеримент в одному з районів області у 2006 році. Учасники засідання визначили, що таким районом може стати Дрогобиччина, бо має для цього усі передумови.

Концепція перевезень із внесеними до неї пропозиціями спеціалістів буде представлена до розгляду депутатів на черговій сесії облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *