ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти КУНу „збудували” фортецю Високий Замок під мерією

|

Сьогодні активісти міської організації КУН на площі перед будівлею Львівської міської ради провели акцію – «Відбудова Високого Замку». Молоді люди за кілька хвилин здійснили мрію міського голови Львова Любомира Буняка – «збудували» фортецю, яка називається Високий Замок. Щоправда за будматеріали вони обрали картонні коробки з побутових приладів та з продуктів.


За задумом організаторів, новозведена фортеця перебуватиме біля мерії протягом двох днів, завтра її межі планують збільшити. Щоб нічого не сталося з будівлею і нікому з працівників мерії не прийшла думка знищити її, «кунівці» планують провести чергування-охорону. Кажуть, що будуть оберігати фортецю протягом цілої ночі.


За словами голови секретаріату МО КУН Тараса Гривула, ідея звести «фортецю» виникла після того, як дізналися про рішення виконавчого комітету Львівської міської ради, за яким планується відбудувати на Високому Замку княжий замок. «Вразила не стільки сама ідея, можливо, вона й не є дуже поганою, як пояснення щодо доцільності. По-перше, нам не подобається реалізація цієї ідеї зараз, у час, коли стан Львова, його господарка є дуже проблемними, звучить цифра про виділення шести мільйонів гривень невідомо на що. По-друге, ніхто з істориків не може достеменно сказати, як цей замок виглядав. Є кілька описів дуже фантастичних. По-третє, є підозра, що відбудова на самому Високому Замку передбачає знесення телевежі та могили Люблінської унії, що може спровокувати черговий міжнародний конфлікт з поляками. І все задля чого? Невідомо. Окрім того, прозвучав дуже застережливий момент, що задля втілення ідеї збираються вирубати частину дерев на горі” – наголосив він.


„Також насторожує інформація про те, що цей замок має стати розважальним туристичним комплексом з готелями і ресторанами. Хто має стати власником цього розважального центру: чи не ті спонсори, що мають допомагати, і чи не буде серед них родичів членів виконкому, які приймали рішення? Тобто, багато запитань, які насправді не мають відповіді. Вражає також і безграмотність пояснення, ніби цей замок має стати демонстрацією українськості Львова. Ніхто не заперечує, що Львів є українським містом, і не треба відбудовувати замок польського завойовника Казимира задля підкреслення українського характеру міста. Зараз це надзвичайно абсурдна ідея” – вважає Тарас Гривул.


За його словами, цією акцією вони хочуть показати, що замок вже відбудований і не треба грошей тратити. „Велику надію ми покладаємо на сесію Львівської міської ради, яка відбуватиметься завтра. Депутати мають виносити оцінку звіту міського голови, який прозвучав минулого четверга. Хотілось би, щоб депутати обговорили це питання на сесії і щоб підняли питання щодо витрат бюджетних коштів», — зазначив Т.Гривул. Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *