ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував медичний автопоїзд «Лікарі назустріч селянам»

|

Сьогодні від Львівської обласної клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» стартував медичний автопоїзд «Лікарі назустріч селянам». Організатори акції – головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА під патронатом Львівської ОДА та Львівської обласної ради.

Як розповіла Західній інформаційній корпорації І.Микитчак, сьогодні зі Львова відправляться чотири лікарські бригади з діагностичної лікарні, обласної лікарні, онкоцентру, фтізіопульмонологічного центру та Львівської обласної клінічної лікарні «ОХМАТДИТ». Також поїдуть лікарі-консультанти з великим досвідом роботи, які мають бажання попрацювати по селах.

Першочергово в межах акції лікарі працюватимуть протягом місяця у 32 селах Турківського району, у кожному селі обстежуватимуть по 150 осіб на день. «В кожну велику лікарську амбулаторію певних сіл будуть довозитися люди і, окрім консультації, зацікавлені зможуть пройти рентгенобстеження, обстеження за допомогою мамографії щодо виявлення ракових пухлин. Акція безкоштовна і дає можливість людям з сіл отримати консультативну допомогу буквально на місці проживання без додаткових витрат», – підбила підсумки І.Микитчак.

Перший етап акції планується провести протягом чотирьох місяців у гірських селах області. Кошти на проведення акції виділено з обласного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *