ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрився міжнародний фестиваль дитячого малюнка

|

Третій міжнародний фестиваль дитячого малюнка відкрився сьогодні на площі перед Палацом Потоцьких у Львові. Понад 600 дітей з усіх куточків України, а також з Польщі, Угорщини, Німеччини демонструють свої таланти у галузі живопису, намагаючись вразити міжнародне жюрі на чолі з ректором Львівської Академії мистецтв, академіком Андрієм Бокотеєм.

Організатори фестивалю зустрілися з непередбаченими, хоча й приємними клопотами. Як повідомила „Львівському порталу” керівник Львівської дитячої галереї Ольга Михайлюк, на фестиваль з’явилося приблизно на сто юних художників більше, ніж було запрошено – тож у пожежному порядку довелося шукати для них робочі місця.

Серед приїжджих учасників фестивалю найбільшу делегацію прислав Сєвєродонецьк – з цього східноукраїнського міста до Львова приїхало 78 дітей. Приїхали також юні таланти з Житомира, Одеси, Миколаєва, Керчі, Харкова, інших регіонів України.

„Своїми малюнками ви показуєте, яким ви бачите світ. Всі ми разом з вами хочемо, щоб він, як на ваших малюнках, став теплішим та кращим” – привітав учасників фестивалю голова облдержадміністрації Петро Олійник.

Юних художників благословив на творчість кардинал РКЦ Мар’ян Яворський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *