ОСТАННІ НОВИНИ

Референдум про недовіру міському голові Винник не відбудеться

|

Апеляційний суд Львівської області скасував рішення Личаківського районного суду м. Львова від 11 березня 2005 року, який зобов’язував винниківського міського голову С.Уварова зареєструвати ініціативну групу з проведення місцевого референдуму про недовіру меру Винників.

Суд вирішив, що документи зборів з проведення місцевого референдуму не відповідають вимогам Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», а збори громадян України, які відбулися 17 грудня 2004 року у Винниках, проведені з порушенням чинного законодавства.

«Документи про реєстрацію ініціативної групи містили неправдиві дані стосовно осіб, які насправді у Винниках не проживають, а отже не можуть виступати ініціаторами місцевого референдуму. Список учасників зборів не був підписаний їх головою та секретарем, а підписи деяких учасників зборів були підробленими. На час обрання голови та секретаря зборів не було створено лічильної комісії, яка б фіксувала та оголошувала результати голосування із цих питань. Таким чином, голова та секретар цих зборів були нелегітимними. Більше того, особи, які подали документи ініціативної групи на реєстрацію (Ігор Герман та Андрій Шніцар), не мали на це належних повноважень, оскільки їх не було затверджено голосуванням зборів. Згідно з Законом Сергій Уваров не мав жодних правових підстав реєструвати ініціативну групу», – повідомив адвокат С.Уварова Олег Махніцький.

Сам С.Уваров вважає, що ідея проведення референдуму про недовіру міському голові Винник була запущена людьми з команди попереднього мера Я. Хамуляка. «Досить лише глянути на тих осіб, які були присутні на судових засіданнях: керівник ТзОВ «Колібрі» (приватної фірми, що надавала винниківчанам комунальні послуги) п. Верхолик та колишній заступник Хамуляка п.Герман. До цього процесу долучилися ще й представники деяких політичних сил у Винниках, які таким чином вирішили нагадати про своє існування на теренах міста. Сьогодні, коли Апеляційний суд розставив всі крапки над «і», стало зрозуміло, що довелося мати справу із нашвидкуруч змайстрованими політичними конструкціями, за якими насправді відсутні головні носії влади у Винниках – рядові винниківчани», – зазначив С.Уваров.Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *