ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-заступника міністра вугільної промисловості Підгайного у Львові судитимуть наново

|

Апеляційний суд Львівської області скасував вирок Личаківського районного суду Львова колишньому заступнику міністра вугільної промисловості Ярославу Підгайному, який передбачав 7,5 років позбавлення волі за розкрадання державного майна, зловживання службовим становищем і службову фальсифікацію. Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на джерело в суді.

За його словами, справа буде направлена для повторного розгляду в один з районних судів Львова. Співрозмовник додав, що причиною скасування рішення стало те, що суд при розгляді справи порушив процедуру. Зокрема рішення про запобіжний захід для Підгайного і рішення про вирок приймав один і той же суддя.

Нагадаємо, що Личаківський районний суд Львова засудив колишнього заступника міністра вугільної промисловості Ярослава Підгайного до 7,5 років позбавлення волі за розкрадання державного майна, зловживання службовим становищем і службову фальсифікацію. Суд встановив, що у 1996 році махінаціями із списанням конвеєрної стрічки для шахт Підгайному вдалося присвоїти державних 0,25 млн. гривень, що за курсом на той час становить 0,13 млн. доларів США.

У 2002 році суд почав розгляд кримінальної справи, яка була порушена у 1997 році.

У січні 2000 року Президент Леонід Кучма звільнив Ярослава Підгайного і ще чотирьох заступників міністра вугільної промисловості – Володимира Новікова, Юрія Ющенка, Анатолія Татаринова, Миколу Подгорного – в рамках виданого раніше Кучмою указу про скорочення кількості міністерств.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *