ОСТАННІ НОВИНИ

Визначили переможців конкурсу до Дня довкілля та місячника благоустрою

|

Керівників району та населених пунктів, які стали переможцями у конкурсі на проведення Дня довкілля та місячника благоустрою, нагородили сьогодні почесними грамотами на засіданні Колегії ЛОДА, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Переможцями конкурсу стали Буський район та міста Трускавець, Мостиська, Червоноград, селище Нижанковичі у Старосамбірському районі, села Волиця у Мостиському районі та Жулин у Стрийському районі.

Як повідомив перший заступник начальника державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області Стефан Татух, найбільшими проблемами області є існування несанкціонованих складувань сміття, засмічення земель побутовими відходами, несанкціоноване спалювання зібраного сміття, опалого листя, зрізаних гілок дерев і сухої рослинності у парках та скверах, особливо у містах та селищах, місцях масового відпочинку, замість їх утилізації екологічно безпечними способами, а також засмічення прибережно-захисних та придорожніх лісових смуг.

Найкраще було організовано і проведено місячник благоустрою у Буському, Дрогобицькому, Сокальському та Старосамбірському районах області. Саме у цих районах помітно поліпшився екологічний і санітарний стан населених пунктів, посаджено найбільшу кількість зелених насаджень.

Працівники держуправління екології та природних ресурсів спільно з представниками Львівського обласного управління лісового господарства упорядкували експериментально заліснену минулого року територію рекультивованих земель Яворівського ДГХП “Сірка” навколо штучно створюваного озера та додатково засадили саджанцями ще два гектари земель. Роботи з озеленення території майбутнього озера здійснювало й ВАТ „Гірхімпром” – висаджено ще 5 гектарів лісу на території моніторингового центру.

Активно долучилися до природоохоронних акцій і представники громадських організацій. Зокрема, товариство охорони природи організувало учнівську молодь для впорядкування парків імені Івана Франка та Стрийського.

Активну роботу у проведенні Дня довкілля продемонстрували освітяни. Значний вклад у цій справі належить Львівському державниму аграрному університетові, Львівському державному лісотехнічному університетові, учням шкіл.

Участь у акції взяли 3900 підприємств, організацій, установ та 426 громадських організацій.

За інформацією державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області, у рамках Дня довкілля та місячника благоустрою було відремонтовано 2580,3 та очищено 4563,8 кілометрів (67 %) доріг та вулиць. Відремонтовано 786,5 та очищено 347,474 тисяч метрів квадратних тротуарів (65 %). Впорядковано 1240 гектарів парків та скверів, посаджено 36088 кущів та 36919 дерев. Очищено прибережних смуг, водоймищ загальною протяжністю 4935,8 кілометрів. Ліквідовано 481 несанкціоноване сміттєзвалище.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *