ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Грибович звинувачує облраду у невиконанні угоди щодо сміттєзвалища

|

У питанні львівського сміттєзвалища у Грибовичах очевидним є факт порушення чинного законодавства про екологію, заявив сьогодні у ЛОДА під час наради з приводу сміттєзвалища голова Грибовецької сільради пан Гриців.

У відповідь на це голова ЛОДА Петро Олійник сказав, що очевидною є потреба побудови сміттєпереробного заводу і закриття Грибовецького сміттєзвалища, але для цього владі потрібен час.

Проте місцева влада Грибович звинувачує Львівську обласну раду у невиконанні спільно підписаної угоди, згідно з якою Грибовецьке сміттєзвалище мають закрити до 1 січня 2006 року. На сьогодні з 16 пунктів цієї угоди виконано лише один, який стосується оліснення сміттєзвалища. Проте жодних кроків для недалекого закриття сміттєзвалища не зроблено.

Поряд із цим Львівська влада намагається залагодити конфлікт навколо сміттєзвалища вирішуючи соціальні проблема Грибович і прилеглих до нього сіл, як-от побудова водогону, добудова школи і реконструкція вже неіснуючого НД „Просвіта”.

Злочинно знищено землю довкола сміттєзвалища у Грибовичах, вважає представник Грибовецької громади Ігор Юськевич, він також заявив, що у його селі у декілька разів є вищою захворюваність порівняно із загальнорайонною. „У нас на дві хати одна людина хворіє на ракове захворювання”, – сказав він.

Депутат Львівської міської ради Мирон Колодко вважає, що зараз закривати сміттєзвалище недоцільно, бо це означатиме мінімізацію його фінансування і припинення догляду за звалищем, що може спричинити ще більшу кризу.

Нагадаємо, що Грибовицька селищна рада сьогодні зранку вдалася до перекриття дороги на Львівське міське сміттєзвалище, вимагаючи його закриття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *