ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ не схвалює рішення Міністерства освіти

|

Представники Української Греко-Католицької Церкви висловлюють рішучий протест проти рішення Міністерства освіти і науки України запровадити з наступного навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах як обов’язковий для вивчення предмет „Етика”. Про позицію УГКЦ було повідомлено сьогодні під час прес-конференції на Святоюрській горі.

У роботі прес-конференції взяли участь голова Синодальної комісії богословської освіти Владика Софрон (Мудрий), голова Комісії у справах шкільництва Києво-Галицької Митрополії УГКЦ о. Роман Небожук, голова Патріаршої катехитичної комісії с. Луїза Цюпа, голова Комісії „Справедливість і мир” Києво-Галицької Митрополії УГКЦ п. Леся Коваленко та викладач Львівського національного університету та Українського католицького університету п. Андрій Васьків.


Передусім Владика Софрон представив Звернення у справі захисту права дітей на християнське виховання у загальноосвітніх школах України, яке він адресував до відома всіх вірних та людей доброї волі в Україні. На думку автора Звернення, запропонований предмет „Етика” „цілеспрямовано та систематично буде руйнувати душі наших дітей і деморалізувати їх”.

Учасники прес-конференції, зокрема, вказували на такі недоліки запропонованої програми: дітям пропонують „самостійно визначати Добро і Зло, як важливу умову життя громадянського суспільства”; нав’язується матеріалістичне розуміння сутності людини „Людина – частинка природи” чи, навпаки, пропонують для вивчення тему „Якби я був чарівником”.

„Фактично – запропонована для обов’язкового вивчення етика, яка не базується на Божій Правді, стоїть на крихкому фундаменті перехідних людських міркувань і означає наругу над скарбом нашої української християнської традиції”, – зробили висновок представники Церкви. Вони також наголосили, що протест Церкви не має політичного підтексту, але викликаний потребою дбати про духовне добро вірних УГКЦ – громадян України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *