ОСТАННІ НОВИНИ

Єдиний в Україні інститут сухопутних військ буде у Львові

|

Львівський військовий інститут Національного університету “Львівська політехніка” стане базовим для підготовки офіцерів для Сухопутних військ Збройних Сил України. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Микола Петрук під час зустрічі з керівним складом інституту, повідомили у прес-службі Міноборони.

Зараз у Сухопутних військах є ще три вищих військових навчальних заклади: Одеський інститут Сухопутних військ, Сумський інститут артилерії та Харківський інститут танкових військ. За право залишитись єдиним реально конкурували Львівський та Одеський інститути.

З урахуванням ряду важливих критеріїв, зокрема близькість інституту до Яворівського загальновійськового полігону; 10-річний досвід підготовки фахівців в інтеграції з цивільним ВНЗ; менші затрати на утримання ВВНЗ (для прикладу, Львівський інститут за комунальні послуги за рік сплачував приблизно 800 тис. грн., натомість Одеський — майже 5 млн. грн.) тощо — кращим варіантом був визнаний Львівський військовий інститут.

Три вищезгаданих інститути з 2007 року закриють, а курсантів переведуть на навчання у Львів. Втім, у 2005 році набір абітурієнтів ще здійснюватиметься у всі чотири ВВНЗ, повідомляє «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *