ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОО ХДС вважає неприпустимим ліквідацію предмету “Християнська етика”

|

Прес-служба ЛОО ХДС оприлюднила відкритого листа щодо намірів міносвіти ліквідувати в школах області предмет “Християнська етика” і ввести замість нього предмет під назвою етика. Подаємо текст листа:

“Християни-демократи Львівщини висловлюють рішучий протест проти ліквідації в українських школах предмету “Християнська етика”. Це станеться внаслідок рішення Міністерства освіти і науки України про запровадження з 2005-2006 навчального року обов’язкового для вивчення навчального предмету “Етика”.

Християнська етика століттями є неодмінним елементом української культури для переважної більшості населення України. Теза про відділення Церкви від держави не може бути підставою для руйнування цієї основи національного світосприйняття, звичаїв і традицій українського народу.

Ми розцінюємо впровадження космополітичного, не прив’язаного до реалій українського менталітету та історії, навчального курсу, як посягання на права громадян щодо вибору ними світоглядних засад виховання своїх дітей. Зміст пропонованої навчальної програми предмету “Етика” викликає серйозне занепокоєння та тривогу. Запропоновані для вивчення теми базуються на прийнятих у розбещених західних спільнотах нетрадиційних підходах у сприйнятті таких важливих питань, як відносини між жінкою і чоловіком, поклоніння перед матеріальним, чаклунством тощо.

Закликаємо усіх небайдужих людей, усіх в кого є діти та внуки, висловити рішучий громадянський протест проти намірів Міністерства освіти і науки України щодо ліквідації навчального предмету “Християнська етика”. Ми вважаємо, що дії міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка є наслідком руйнування традиційної етики українського народу попереднім тоталітарним режимом і нерозумінням міністром значення етичних засад для нормального функціонування суспільства. На нашу думку, суміщення керівником Міносвіти соціалістом С. Ніколаєнком посад народного депутата України та міністра освіти, що суперечить Конституції України, є прикладом ігнорування ним засад не лише християнської, а й соціалістичної етики. Саме з метою запобігання таких порушень у майбутньому ми наполягаємо на збереженні предмету “Християнська етика” у шкільних програмах за бажанням батьків.

Прийнято на засіданні Президії ЛОО ХДС

23.05.2005 року”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *