ОСТАННІ НОВИНИ

Українсько-польська делегація відкрила комп’ютерний клас у Нижанковичах

|

Львівщину відвідала польська урядова делегація, яку очолив голова Ради безпеки і оборони Польщі Єжи Бар. Метою прибуття гостей стали відвідини загальної освітньої школи у селищі Нижанковичі Старосамбірського району.Учасники зустрічі пішки перейшли від кордону до селища Нижанковичі, у середній школі якого було урочисто відкрито комп’ютерний клас. За сприянням поляків його підключено до мережі Інтернет – повідомляє прес-служба ЛОДА.


Між директором загальноосвітньої середньої школи в селищі Нижанковичі Марією Керницькою та директором Початкової школи ім. Яна Павла ІІ в с. Серакосьцах (Республіка Польща) Анною Мартович було підписано Договір про співпрацю. Договір передбачає зокрема використання комп’ютерів та Інтернету, подарованих школам фірмою UPS з метою зробити можливими постійні контакти між учнями та учителями шкіл сусідніх країн електронною поштою, створення спільного інформаційного сайту, організація регулярних візитів дітей до сусідніх шкіл, спільних інтеграційних таборів, сумісних освітніх та відпочинкових екскурсій для учнів тощо.


Під час зустрічі офіційних делегацій було досягнуто домовленостей і щодо якнайшвидшого відкриття митного переходу в Нижанковичах. З українського боку польських гостей зустріли заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, начальник ГУ освіти та науки ОДА Павло Хобзей, голова Старосамбірської райдержадміністрації Микола Цепенда та голова Старосамбірської районної ради Олег Паска.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *